Jaarthema 2015

Welkom bij Ruach

Nog geen inloggegevens? Vraag ze aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"...zoals de ogen van de knechten...
zo zijn onze ogen op de Here,
Onze God totdat..."

Psalm 123:2

 

Waarom deze tekst

 

Het afgelopen jaar hebben we de tekst “…vertrouwt Mij…het werk mijner handen toe.” van alle kanten bekeken. God wilde dat wij Zijn werk dan ook aan Hem zouden toevertrouwen, zonder voorwaarden en commentaar. En nu voegt de Here daar een tekst aan toe, omdat Hij nog niet klaar is met Zijn werk.
 
“…zoals de ogen van de knechten gericht zijn op de hand van hun heer…zo zijn onze ogen gericht op de Here, onze God, totdat…” (Jes. 45:11)
 
Dan kan het soms moeilijk zijn, kunnen er stormen rondom ons zijn en dan moeten we niet naar de golven kijken, maar naar Hem! Onze ogen richten op de handen van onze God met verwachting, zoals David dat kon zingen: “Gij doet uw milde hand open, verzadigd alles wat leeft en elke dag wil ik loven…”. Zoals de ogen van de dienstknechten opzien naar de hand van hun heer, waaruit ze ontvangen mogen, zo zijn onze ogen gericht op de hand van God, totdat… Opmerkelijk dat in het Hebreeuws, waar God meestal een meervoudsvorm is, het hier in enkelvoud staat…de ‘Jad van El’. Zou dat wijzen op de doorboorde hand van Jeshoea aan het kruis, waar Hij vergaf, waar Hij zegende. Wil God dat wij in het bijzonder dit jaar met verwachting onze ogen met grote verwachting richten op Zijn hand, totdat…?! Totdat Hij voorzien heeft in datgene wat wij nodig hebben? Let op Gods hand!