Jaarthema 2013

Welkom bij Ruach

Nog geen inloggegevens? Vraag ze aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

"…maar tot wat wij gekomen zijn, in dat spoor dan ook verder."

Filipenzen 3:16

 

Hoe hebben we God aan het werk gezien als we achterom kijken. Hoe heeft God mensenlevens aangeraakt en mensen toegevoegd aan de gemeente. Maar God wil verder. God wil dat we in dat spoor verder gaan, want Hij is nog niet uitgewerkt. Verder in het spoor dat Jezus achterliet. Dwars door alle moeite heen, om net als Job te kunnen zeggen: ‘…mijn voet bleef vast in Zijn spoor, ik hield Zijn weg zonder af te buigen.’ (Job 23:11)

En dan hangt God er een tweede tekst aan, die zo duidelijk maakt wat God wil en wat dat spoor dan is: ‘…vergroot de plaats van je tent, span het tentdoek wijder uit, zonder enige terughoudendheid. Verleng de touwen en zet de tentpinnen vast.’ (Jes.54:2). God wil nog meer mensen bereiken, het tentdoek wijder uitspannen in Wormerveer, de touwen verlengen en de pinnen vast in de grond slaan. En dan zegt God wel, dat wij dat moeten doen ‘zonder enige terughoudendheid’ …maar dat vraagt dan wel om een juiste houding.

In dat spoor verder is volgen… en niet vooruit hollen, niet in overmoedigheid en met een opgeklopt geloof. In dat spoor verder is de plaats vergroten, de tent uitspannen, maar ontzettend goed luisteren en afhankelijk zijn van Hem, die het spoor maakte. Dan is het ook belangrijk, dat wij een duidelijk spoor achterlaten, want de Bijbel zegt tegen hen, die het spoor kwijt zijn geraakt: ‘volg dan de sporen der schapen.’ (Hooglied 1:8)