Jaarthema 2011

Welkom bij Ruach

Nog geen inloggegevens? Vraag ze aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

"…gij toch zijt Mijn getuigen… Ik werk, en wie zal het keren?"

Jesaja 43:13b

 

Kan God het nog duidelijker zeggen? Hij werkt en niemand zal dat keren. God zegt en belooft dat Hij Zijn werk doet, dat wij daar getuigen van zullen zijn en dat niemand Hem kan tegenhouden. God laat Zich niet tegenhouden. Alleen zijn wij wel in staat om Hem op te houden, Gods werk uit te stellen en zelfs dat God een omweg moet nemen, om Zijn doel te bereiken. Wij zullen God aan het werk zien dit jaar. In deze wereld, met Israël, met de gemeente en met ons eigen leven. Dat belooft wat. Maar tegelijk heeft God er een andere tekst naast gelegd, omdat God door ons heen werkt, is Hij in zekere zin van ons afhankelijk. En die tekst vraagt wat van ons! De eerste tekst is een machtige zekerheid en geweldige belofte, maar de tweede tekst vraagt durf en overgave:

“…Adonai, handel met mij om uws naams wil…” (Psalm 109:21). Woorden die David durft uit te spreken en waarmee hij zijn hele leven in Gods handen legt: “God, handel maar met mij”. Ongeacht wat God dan gaat doen? Als Gods weg en Gods plan met je leven nou eens heel anders is dan jij denkt en hoopt? Mag God Zijn werk aan jou doen, werk dat niet te keren is? Als wij dat gebed van David over durven nemen, dan zullen we God aan het werk zien, van heel dichtbij!

God heeft op 5 mei j.l., iets in ons midden neer gelegd: 'Mijn kinderen, Ik weet wat Ik van plan ben te gaan doen. Ik wil dat jullie Mij volgen. Je mag jouw hand in Mijn hand leggen en met Mij mee komen, achter Mij aan gaan. Want het is Mijn werk en Ik ben hier nog niet uitgewerkt! Ik ga nog grote dingen in jullie midden doen, let op Ik zal jullie verbazen! Ik wil dat jullie de krachten bundelen en je samen verootmoedigen voor Mij. Mijn komst is spoedig! Juist daarom wil Ik dat jullie nu beschikbaar zijn! In de tijd die nog rest zullen jullie verbaasd staan van de dingen die Ik doen zal! Want het is Mijn werk en van Mij alleen!'