Jaarthema 2009

Welkom bij Ruach

Nog geen inloggegevens? Vraag ze aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

"...spreek Adonai JaHWeH, uw dienaar is horende."

1 Samuel 3:9

 

Gods woorden waren schaars, net als nu. En dat ligt niet aan God. God wil spreken, delen, vermanen en bemoedigen. God wil woorden van profetie, van kennis en van openbaring aan ons kwijt. God zegt in Zijn woord dat Hij geen ding wil doen zonder het aan ons bekend te maken. Maar als wij niet horen? Zijn stem niet herkennen? Zijn de woorden uit Jesaja 50 ook de onze? “...Adonai JHWH heeft mij als een leerling leren spreken...met een woord wekt Hij mij in de ochtend, in de ochtend wekt Hij mijn oor om als een leerling toe te horen. Adonai JHWH heeft mijn oor geopend, en...ik ben niet teruggedeinsd.” Gods stem horen vraagt om gehoorzamen en dat begint met Samuëls woorden over te nemen: “Spreek Here, ik luister”. Maar dan kun je er niet meer omheen, dan kun je het niet meer negeren. God sprak in het Oude testament tot zovelen. Maar ook in het Nieuwe Testament. Hij sprak tot Filippus, om hem op de juiste plaats te krijgen voor een ontmoeting. Hij sprak tot Ananias...tot Cornelius...tot Petrus, op het dak met z’n visioen van dieren. God sprak tot Paulus....en God wil tot jou spreken. Ook tot jou! Dan is er iemand die dat wil verhinderen en obstakels aanbrengt, zoals onreinheid, wereldgelijkvormigheid, omdat satans etalages fel verlicht zijn en ons verleiden, ons onderuit halen en Gods stem overschreeuwd wordt. Of geestelijke onvolwassenheid, zodat Zijn Geest niet kan getuigen met onze geest.... of ongeloof. Dat laatste is het allergrootste obstakel. Ongeloof is geloof dat God in onze tijd niet meer spreekt. Ongeloof is geloof dat God niet tot jou spreekt. Maar dat wil Hij wél. Soms spreekt God maar één of twee woorden, of noemt Hij alleen een tekstgedeelte. God heeft jouw oor geopend om te horen, om als leerling toe te horen. Dan moet je in Zijn tegenwoordigheid komen met oren die willen horen. Verwacht dat God zal spreken in de zachte fluistering van de Geest. Wen aan Zijn stem. Jezus heeft gezegd dat wij Zijn stem horen en herkennen. Schrijf Zijn woorden op en overdenk ze. Dank God ervoor, kom er mee en laat het toetsen. God heeft jouw oor geopend om als leerling toe te horen en je bent er niet voor terug gedeinsd? Durf te zeggen: “Spreek Here, ik luister!”

 

Een gedachten vertaling van Jesaja uit 'Het Boek' zegt: De Here God heeft mij Zijn woorden van wijsheid gegeven, zodat ik weet wat ik tegen al deze teneergeslagen mensen moet zeggen. Elke morgen maakt Hij mij wakker en opent Hij mijn verstand voor Zijn woorden. De Here God heeft tegen mij gesproken en ik heb geluisterd. Ik was niet opstandig en keerde Hem niet de rug toe. Jesaja 50;4-5