Jaarthema 2007

Welkom bij Ruach

Nog geen inloggegevens? Vraag ze aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

"...de eeuwige God is u een woning en onder u zijn eeuwige armen..."

Deuteronomium 33:27

 

De eeuwige God is jou tot woning! Je hoort erbij. God is je “thuis”... je home. En dáárom zijn er eeuwige armen onder jou.

Hoe vaak vinden we deze woorden in de Bijbel: 'Gods armen'. En hoe vaak gaat het dan zelfs over Gods uitgestrekte arm?! Deze God is niet passief aanwezig. Hij heeft nog steeds uitgestrekte armen naar jou en in jouw omstandigheden. Dat wil God dit jaar ook in jouw leven onderstrepen. Hij is jou tot woning en er zijn eeuwige, uitgestrekte armen... want anders kan Hij jou niet opvangen als je struikelt. De Bijbel heeft het over Gods geweldige arm. Over Zijn luisterrijke arm. Heeft het erover dat God Zijn arm ontbloot heeft... en het klinkt misschien wat oneerbiedig, maar Hij heeft Zijn mouwen opgerold... God is er klaar voor, om jou te helpen, of op te vangen als je valt.

Het doet denken aan Jezus’ woorden: “...Ik ben met je, alle dagen... (Mattheus 28:20)”. Die woorden garanderen Gods eeuwige armen. Maar die woorden nemen niet alle moeilijke dingen, al het verdriet, al het lijden weg uit ons leven. Maar Jezus woorden klinken verder: “...in de wereld lijdt gij verdrukking, maar houdt goede moed, Ik heb de wereld overwonnen. (Johannes 16:33)”

Jezus overwint! Ik geloof...dat je nooit verder en dieper kan vallen dan Gods armen, Gods eeuwige en uitgestrekte armen.

Maar er zit ook een andere kant aan de woorden “...onder u zijn eeuwige armen...” ! Het zijn niet alleen maar armen om je op te vangen. Het zijn ook eeuwige, uitgestrekte armen om je op te tillen.... als je er niet bij kunt. Als je niet bij de “bel” kunt. Als je iets niet bereiken kunt uit jezelf. Dan is God daar om je op te tillen om dát te bereiken waar Hij je hebben wil.

Waarin wil God jou opvangen? En waarin wil God jou optillen dit jaar?