Jaarthema 2006

Welkom bij Ruach

Nog geen inloggegevens? Vraag ze aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

"Mijn woord... zal doen wat Mij behaagt en dat volbrengen waartoe Ik het zend."

Jesaja 55:11

 

Dat "woord" gaat verder dan Gods woord dat gebonden zit tussen de kaft van de Bijbel. God zegt dat Hij woorden heeft die Hem behagen. Woorden die Hij gaat zenden... om te volbrengen, om waar te maken waartoe Hij ze zend. Er staat niet: "waartoe Ik het gezonden heb"... maar "waartoe Ik het zend"! God gaat woorden zenden in onze gemeente. God gaat woorden zenden in jouw leven... om te volbrengen!

Twijfel je daaraan? Twijfel je eraan dat God woorden voor jou heeft? Krijgt God de ruimte om te spreken tot jou? Krijgt God de ruimte? Staan we er voor open? Hebben we het geloof dat God zál volbrengen?! Kun je het mislopen... er naast grijpen?

God had Israël land beloofd en Hij zond twaalf verspieders uit om het beloofde te verkennen. Ze mochten zien wat er beloofd was en waarnaar ze zich mochten uitstrekken. Misschien wel omdat God alles afweet van twijfel, van aanvechtingen en beproeving. Zie!... Weet, wat God je geven wil. Tien van de twaalf konden dat geloof in Gods woorden niet opbrengen en daardoor hebben 603.548 mannen het niet waar zien worden! Wat een gevolg kan mijn ongeloof hebben? Alleen Kaleb en Jozua hebben het gekregen, het woord dat God behaagde om te volbrengen.

Maar nooit, nog nooit... hebben zij de grens van Gods belofte bereikt. Nog nooit hebben zij de volle omvang, de grootte, alles wat God daarin kwijt wilde in handen genomen.

En wij? Hebben wij Gods grens van belofte bereikt? Zullen wij de grens bereiken van de woorden die Hij gaat zenden? Hoeveel geloof is er?

Hoeveel dorst is er? Dorst naar God? Dorst naar Gods woorden? Daarom begint dit gedeelte uit Jesaja ook met een oproep, een uitdaging: "...alle dorstigen, komt!" Je moet dorst hebben!