Studies

Welkom bij Ruach

Nog geen inloggegevens? Vraag ze aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Studies

 

Gemeente en gezag (J.P. v/d Wolf)

Wat is het verschil tussen de samenkomst en de gemeente? Wie heeft God aangesteld als leiding over de gemeente? Kunnen vrouwen ook oudste worden? Wat betekent eigenlijk het woord oudste? Wat zijn opzieners en diakenen?

Het avondmaal (J.P. v/d Wolf)

Moeten we echte wijn drinken of kan druivensap ook? Wat voor brood wordt er gebruikt? Is er een leeftijdsgrens vanaf wanneer je mag meedoen aan het avondmaal? Wanneer mag je wel en wanneer mag nou niet meedoen?

Genezingen (J.P. v/d Wolf)

Is genezing een recht dat je hebt als christen? Komt ziekte van God, of van de duivel? Wat zegt de bijbel over genezing? Worden mensen altijd genezen in Jezus' naam? Zijn er criteria waar je aan moet voldoen?

Het geven van tienden (J.P. v/d Wolf)

Wat betekent het geven van tienden? Geldt dat nu ook nog, of is dat alleen maar Oud-Testamentisch? Waarom tienden geven?

Opname en wederkomst (J.P. v/d Wolf)

Wat gebeurt er in de toekomst? Wanneer komt Jezus terug? Wanneer ben je behouden? Wat gebeurt er allemaal in de 'grote verdrukking'? Voor deze en meer vragen kunt u terecht bij deze studie.

De doop in de Heilige Geest (J.P. v/d Wolf)

Wat vieren we met pinksteren? Wat is de doop in de Heilige Geest? Wat is het verschil met de doop in water? Hoe kun je gedoopt worden in de Heilige Geest? En wanneer gebeurt dat?

De doop in water (J.P. v/d Wolf)

Wat is de waterdoop precies? Wat heb ik eraan? Wat is de werkelijke betekenis? Waarom is het zó belangrijk? Er zijn toch verschillende dopen? Wat is wedergeboorte?

Kinderen opdragen (J.P. v/d Wolf)

Waarom dragen we eigenlijk kinderen op aan God? Waarop is het gebaseerd? Waarom is het belangrijk?

Vasten en bidden (J.P. v/d Wolf)

Waarom dragen we eigenlijk kinderen op aan God? Waarop is het gebaseerd? Waarom is het belangrijk?Wat is vasten? Is het iets Oud-Testamentisch? Wat heb ik eraan? Wat is het doel ervan? Waarom zou ik het doen?

Terug