Weet je hoe God naar je kijkt

Welkom bij Ruach

Nog geen inloggegevens? Vraag ze aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Een God ver weg die op onze fouten wijst

 

We kunnen God zien als een man ver weg met een lange witte baard die op het puntje van z'n troon boos aan het wijzen is naar alle stomme dingen die we doen. Dit beeld hebben veel mensen, maar dat is ontzettend jammer, want de bijbel leert ons heel wat anders!

 

"Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft."

Johannes 3:6

 

Dit is waarschijnlijk één van de meest bekende teksten uit de bijbel. Het geeft precies aan wat de gevoelens van God zijn naar ons toe! Wij geloven dat de bijbel door God aan ons gegeven is. Ook al is deze door mensen geschreven, geloven wij dat Zijn woord gesproken is door mensenhanden heen.

 

God kijkt met liefde naar je!

 

De bijbel zegt zelfs dat God de geest die Hij jou gegeven heeft begeert met jaloersheid. Dat is best een heftige emotie.

 

"De geest, die Hij in ons deed wonen, begeert Hij met jaloersheid"
Jacobus 4:5

 

De bijbel maakt zelfs de claim dat God zelf liefde is. Dat echte liefde alleen maar door God bestaat.

 

"Geliefde broeders en zusters, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt uit God voort. Ieder die liefheeft is uit God geboren en kent God. Wie niet liefheeft kent God niet, want God is liefde. En hierin is Gods liefde ons geopenbaard: God heeft zijn enige Zoon in de wereld gezonden, opdat we door hem zouden leven."
1 Johannes 4:7-9
 

Gods liefdevolle ogen zijn op jou!

Hij heeft er alles aan gedaan om dichtbij te komen

 

De prijs is betaald

 

Omdat wij als mensen God's wet niet kunnen houden, zijn we bij voorbaat verloren, omdat zonde niet in de aanwezigheid van God kan zijn. Zijn heiligheid zou ons verteren! Toen Jezus hier op aarde was, heeft Hij alle geboden en wetten van God nageleeft waarna Hij gestraft werd als een crimineel. Kortom Hij is in onze plaats dood gegaan, zodat wij kunnen leven! Dat is pas uitkijken naar een geweldige toekomst!
 
Dat wil niet zeggen dat we niet zullen sterven, ons lichaam is nog steeds onderworpen aan de zonde, maar onze geest, onze echte 'ík' zal weer op staan en later zelfs een nieuw lichaam krijgen!

 

"Jezus stierf niet alleen om jou in de hemel te krijgen, hij stierf om de hemel in jou te krijgen!"

Todd White

 

De hemel is voor nu

 

De hemel is niet alleen onze eindbestemming het is een realiteit die we hier en nu al kunnen ervaren. Als we in Jezus geloven en wat Hij voor ons gedaan heeft, dan beloofd God dat we helemaal nieuw zullen worden, een schone lei, een frisse start!

 

Kies voor Jezus

 

Geen probleem is voor Hem te groot, niets wat jij ooit gedaan hebt is te groot voor Hem om te vergeven. Hij heeft volledig betaald voor alle zonde van vroeger, nu en de toekomst. Het enige wat wij hoeven te doen is dankbaar aannemen wat Hij gratis aan ons aanbied! Begin vandaag nog een nieuw leven met Hem!
 
Als je dat wilt, kun je tot Hem bidden, de dingen aan Hem vertellen die je verkeerd gedaan hebt in je leven die je je kunt herinneren (het kan zijn dat er tijdens het bidden allerlei herinneringen naar boven komen, laat ze komen en vertel alles aan Hem). Bidden is niets anders dan praten met een ander persoon die tegenover je zit. Om je te helpen kun je het gebed hieronder bidden, of het in je eigen woorden formuleren.

 

Heer Jezus ik geloof dat U voor mijn zonde bent gestorven en dat al mijn zonden door u vergeven worden. Ik dank U dat U dit voor mij over hebt gehad. Vergeef me voor (noem de zonden die in je gedachten op komen). Kom in mijn leven, ik stel mij open voor U. Ik wil in U geloven en ik wil U volgen! Ik wil doen wat U zegt en ik dank U voor Uw liefde voor mij. Dit bid ik U in de Heilige naam van Jezus, amen.

 

Wil je napraten of meer weten over Jezus, stuur ons een bericht of kom een keertje langs op een zondagsdienst (begint om 10:00). Na afloop kun je altijd bij iemand terecht!

 
 

Begrippenlijst

 

Christenjargon kan soms lastig zijn. Hieronder een paar woorden met uitleg.

 

Bijbel

Hét boek van de christenen. Opgedeeld in twee delen (oude en nieuwe testament). Verzameling van boeken en brieven.

 

Evangelie

Dit betekend 'blijde boodschap' het duid het goede nieuws over Jezus' redding aan voor iedereen.

 

Heilige Geest

Hij is een persoon die deel uitmaakt van de goddelijke drie-eenheid. Hij is gestuurd door Jezus nadat Hij naar de hemel is gegaan.

 

(Pinkster)gemeente

Een gemeente bestaat uit een groep mensen die willen doen wat Jezus in de bijbel gezegd heeft.

 

Jezus Christus

Hij is dé zoon van God, levend geworden om te betalen voor onze zonden en om ons te laten zien hoe we het beste kunnen leven.

 

God de vader

Dé alomtegenwoordige God uit het Joodse en Christelijke geloof. Hij noemt zichzelf 'Ik ben' en 'Ik zal er zijn'.