Waarom besta je

Welkom bij Ruach

Nog geen inloggegevens? Vraag ze aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

We worden geboren, we leven en we sterven

 

Als je gelooft dat door toeval een organisch wezen is ontstaan welke zich uiteindelijk geëvolueert heeft tot het leven dat zich vandaag de dag op deze planeet bevind, dan is een reden van bestaan niet van toepassing, want die is er niet.
 
Maar wat als er een God is die alles bedacht en gemaakt heeft, dan is er opeens een hele andere kijk op de zaak. Dan moet de vraag 'waarom besta ik' beantwoord kunnen worden.

 

God zei: 'Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken'

Genesis 1:26a

 

De bijbel zegt dat God ons gemaakt heeft naar Zijn evenbeeld, dit geld niet alleen voor ons uiterlijk, maar ook voor onze emoties en karakter.
 
In bovenstaande tekst valt het misschien al op dat God tegen 'anderen' spreekt. Dit is de aanduiding dat het om een drie-eenheid gaat. God de Vader, God de Zoon (Jezus) en God de Heilige Geest. Drie vormen van dezelfde God! Als wij mensen dan naar het beeld van God gemaakt zijn, is het dan ook logisch dat we bij onszelf kunnen kijken waarom we bestaan?

 

"Geliefde broeders en zusters, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt uit God voort. Ieder die liefheeft is uit God geboren en kent God. Wie niet liefheeft kent God niet, want God is liefde. En hierin is Gods liefde ons geopenbaard: God heeft zijn enige Zoon in de wereld gezonden, opdat we door hem zouden leven."
1 Johannes 4:7-9

 

De tekst hierboven duidt op God's liefde, en claimt zelfs dat God liefde is.
Als een man en een vrouw ontzettend veel van elkaar houden willen ze deze liefde delen met iets wat van hun allebei is. Een kind waar ze deze liefde aan kunnen geven.

 

God wil zijn liefde met je delen

Daarom besta je!

 

Als God Zijn liefde wilt delen, waarom merk ik dat niet?

Ten eerste heeft God er alles aan gedaan om Zijn liefde te tonen door zelf naar de aarde te komen en voor onze verkeerde dingen als misdadiger te sterven. Een grotere daad van liefde kun je niet tonen.

 

"Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden"

Johannes 15:13

 

Ten tweede heb jij de keuze gekregen om naar Hem toe te gaan of Hem te negeren in je leven. Zonder die keuze kun je niet echt liefhebben, want als je niet anders kunt, is het dan wel echte liefde? Voor liefde moet je iets doen, je moet ervoor werken, het is niet alleen maar een gevoel. Het is een keuze.

 

Kies voor Jezus

 

Geen probleem is voor Hem te groot, niets wat jij ooit gedaan hebt is te groot voor Hem om te vergeven. Hij heeft volledig betaald voor alle zonde van vroeger, nu en de toekomst. Het enige wat wij hoeven te doen is dankbaar aannemen wat Hij gratis aan ons aanbied! Begin vandaag nog een nieuw leven met Hem!
 
Als je dat wilt, kun je tot Hem bidden, de dingen aan Hem vertellen die je verkeerd gedaan hebt in je leven die je je kunt herinneren (het kan zijn dat er tijdens het bidden allerlei herinneringen naar boven komen, laat ze komen en vertel alles aan Hem). Bidden is niets anders dan praten met een ander persoon die tegenover je zit. Om je te helpen kun je het gebed hieronder bidden, of het in je eigen woorden formuleren.

 

Heer Jezus ik geloof dat U voor mijn zonde bent gestorven en dat al mijn zonden door u vergeven worden. Ik dank U dat U dit voor mij over hebt gehad. Vergeef me voor (noem de zonden die in je gedachten op komen). Kom in mijn leven, ik stel mij open voor U. Ik wil in U geloven en ik wil U volgen! Ik wil doen wat U zegt en ik dank U voor Uw liefde voor mij. Dit bid ik U in de Heilige naam van Jezus, amen.

 

Wil je napraten of meer weten over Jezus, stuur ons een bericht of kom een keertje langs op een zondagsdienst (begint om 10:00). Na afloop kun je altijd bij iemand terecht!

 
 

Begrippenlijst

 

Christenjargon kan soms lastig zijn. Hieronder een paar woorden met uitleg.

 

Bijbel

Hét boek van de christenen. Opgedeeld in twee delen (oude en nieuwe testament). Verzameling van boeken en brieven.

 

Evangelie

Dit betekend 'blijde boodschap' het duid het goede nieuws over Jezus' redding aan voor iedereen.

 

Heilige Geest

Hij is een persoon die deel uitmaakt van de goddelijke drie-eenheid. Hij is gestuurd door Jezus nadat Hij naar de hemel is gegaan.

 

(Pinkster)gemeente

Een gemeente bestaat uit een groep mensen die willen doen wat Jezus in de bijbel gezegd heeft.

 

Jezus Christus

Hij is dé zoon van God, levend geworden om te betalen voor onze zonden en om ons te laten zien hoe we het beste kunnen leven.

 

God de vader

Dé alomtegenwoordige God uit het Joodse en Christelijke geloof. Hij noemt zichzelf 'Ik ben' en 'Ik zal er zijn'.