Ben je op zoek naar God

Welkom bij Ruach

Nog geen inloggegevens? Vraag ze aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Er is meer dan onze zintuigen waarnemen

 

Mensen zijn op zoek naar een doel in hun leven, een reden van bestaan, iets meer dan wat we kunnen zien, voelen, proeven, horen of ruiken. Dan zijn de theoriën over de evolutie niet meer genoeg om je gerust te stellen. Wat gebeurd er als ik sterf, waar kom ik dan terecht? Houd ik op met bestaan? Wat is dan het nut van alles?

 

Al die vragen komen in een ander daglicht te staan als je gaat nadenken over een creatieve God die alles bedacht heeft. Maarja, hoe weet ik dan, als er dan al een God is, welke is dan de juiste?

 

"Daarom zeg ik (Jezus) jullie: vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. Want wie vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan"

Lucas 11:9-10

 

Uit de mond van Jezus komt heel duidelijk een uitspraak dat als je echt op zoek bent, dat je dan zult vinden. Ben je dus écht op zoek naar God, dan zul je Hem vinden!

 

Waarom dan het Christelijke geloof?

 

Het Christendom onderscheidt zich met alle andere geloven op een cruciaal punt. Het is het enige geloof waarbij God naar Zijn eigen creatie komt, om een gruwelijke dood te sterven zodat Hij ons kon redden van een eeuwige dood.

 

Waarom moest Hij dan sterven?

 

Veel mensen zien de God van de Joden en Christenen als een strenge God met heel veel regeltjes. Maar als je goed naar deze regels gaat kijken dan kun je zien dat deze puur en alleen bedoeld zijn voor ons welzijn. Als je ze volgt kan niemand je van iets beschuldigen, ook al geloofd hij of zij niet eens in deze God.

 

We kunnen Zijn regels alleen niet volledig uit onszelf navolgen, omdat we allemaal zo eigenwijs zijn. We willen graag zelf bepalen wat goed en wat niet goed is. Dus als je zegt "ik ben zo slecht nog niet, ik heb nooit iemand iets aangedaan" dan baseer je dat hoogste waarschijnlijk op je eigen persoonlijke goed/kwaad kompas.

 

'Eigen'wijsheid is niet God's wijsheid

 

Wat als je nou niet volgens jouw eigen maatstaven (die overigens voor jezelf een stuk losser zijn dan voor een ander) word beoordeelt? Wat als de maatstaven die God handhaaft worden gebruikt om je leven te beoordelen?

 

Dat is nu de kern van ons probleem. Wij kunnen niet voldoen aan de maatstaven die God stelt, want Hij is perfect en wij niet. Als er schuld is dan moet deze betaald worden, zo is het in onze maatschappij en zo geld het bij God ook. Waarom kan God deze dan niet simpelweg kwijtschelden? Omdat God niet kan liegen. Als Hij zegt dat je iets niet moet doen, en je doet het toch en Hij laat je daarna gaan, dan is Zijn woord niet meer geloofwaardig. Dat zit niet in Zijn natuur.

Dus alleen iemand die God's wet volledig kon naleven en daarna stierf als een misdadiger kon de schuld dragen die wij hebben. God kan niet anders dan ons veroordelen om de stomme dingen die we hebben gedaan en nog gaan doen, maar Hij kan nu zelf die straf betalen, omdat Hij dat al met Zijn eigen bloed heeft betaald.

 

De hemel is een zekerheid!

Nu kunnen we op aarde de hemel laten zien.

 

Kies voor Jezus

 

Geen probleem is voor Hem te groot, niets wat jij ooit gedaan hebt is te groot voor Hem om te vergeven. Hij heeft volledig betaald voor alle zonde van vroeger, nu en de toekomst. Het enige wat wij hoeven te doen is dankbaar aannemen wat Hij gratis aan ons aanbied! Begin vandaag nog een nieuw leven met Hem!
 
Als je dat wilt, kun je tot Hem bidden, de dingen aan Hem vertellen die je verkeerd gedaan hebt in je leven die je je kunt herinneren (het kan zijn dat er tijdens het bidden allerlei herinneringen naar boven komen, laat ze komen en vertel alles aan Hem). Bidden is niets anders dan praten met een ander persoon die tegenover je zit. Om je te helpen kun je het gebed hieronder bidden, of het in je eigen woorden formuleren.

 

Heer Jezus ik geloof dat U voor mijn zonde bent gestorven en dat al mijn zonden door u vergeven worden. Ik dank U dat U dit voor mij over hebt gehad. Vergeef me voor (noem de zonden die in je gedachten op komen). Kom in mijn leven, ik stel mij open voor U. Ik wil in U geloven en ik wil U volgen! Ik wil doen wat U zegt en ik dank U voor Uw liefde voor mij. Dit bid ik U in de Heilige naam van Jezus, amen.

 

Wil je napraten of meer weten over Jezus, stuur ons een bericht of kom een keertje langs op een zondagsdienst (begint om 10:00). Na afloop kun je altijd bij iemand terecht!

 
 

Begrippenlijst

 

Christenjargon kan soms lastig zijn. Hieronder een paar woorden met uitleg.

 

Bijbel

Hét boek van de christenen. Opgedeeld in twee delen (oude en nieuwe testament). Verzameling van boeken en brieven.

 

Evangelie

Dit betekend 'blijde boodschap' het duid het goede nieuws over Jezus' redding aan voor iedereen.

 

Heilige Geest

Hij is een persoon die deel uitmaakt van de goddelijke drie-eenheid. Hij is gestuurd door Jezus nadat Hij naar de hemel is gegaan.

 

(Pinkster)gemeente

Een gemeente bestaat uit een groep mensen die willen doen wat Jezus in de bijbel gezegd heeft.

 

Jezus Christus

Hij is dé zoon van God, levend geworden om te betalen voor onze zonden en om ons te laten zien hoe we het beste kunnen leven.

 

God de vader

Dé alomtegenwoordige God uit het Joodse en Christelijke geloof. Hij noemt zichzelf 'Ik ben' en 'Ik zal er zijn'.